Home / Arte / Solistët e TKOB fitojnë konkursin europian

Solistët e TKOB fitojnë konkursin europian

Abigeila Voshtina, drejtore e Teatrit Kombëtar të Operas dhe Baletit, uroi dy artistët shqiptarë që fituan në edicionin e 77-të të konkursit “Comunita Europea” në Itali.

Baritoni Artur Vera dhe sopranoja Suada Gjergji u shpallën fitues të konkursit, mes 100 të rinjve nga e gjithë Europa.

“Krenare të shoh se si të rinjtë, të cilët kanë spikatur në TKOB, lartësojnë anekënd, në mënyrë dinjitoze, vlerat tona kombëtare kulturore dhe promovojnë potencialin e tyre në zhanre të ndryshme muzikorë”, shkroi Abigeila Voshtina, në rrjetet sociale.

Konkursi u zhvillua në Teatro Nuovo Gian Carlo Menotti, në Spoleto dhe artistët shqiptarë u renditën mes 10 emrave fitues. Presidente e këtij konkursi ishte sopranoja e mirënjohur Katia Ricciarelli.

Artur Vera dhe Suada Gjergji janë solistë të TKOB.  Në fillim të 2023, ishte një tjetër artist i TKOB që u shpall fituesi i një konkursi europian për këngëtarët e rinj lirikë operistikë. Ai është Xhieldo Hyseni, i cili e fitoi konkursin me rolin e Sarastro-s në operën “Flauti magjik” nga Mozart.

Leave a Reply

%d bloggers like this: