Kosova

Hyseni në Bruksel potencon interesimin e Kosovës për t’u anëtarësuar në Interpol

Ministri i Punëve të Brendshme, Skënder Hyseni, po qëndron për një vizitë dy ditore në Bruksel. Ai sot takoi zëvendës-sekretarin e Përgjithshëm të Partisë Popullore Evropiane (EPP-së), Christian Kremer, me të cilin bisedoi për gjendjen e përgjithshme në Kosovë dhe rajon, me theks të veçantë për situatën në fushën e rendit dhe ligjit në Kosovë.

Ministri Hyseni e njoftoi Kremer me punën që po bën Qeveria e Republikës së Kosovës, e në veçanti Ministria e Punëve të Brendshme, në adresimin dhe zgjidhjen e problemeve të migrimit të paligjshëm, luftimit të ekstremizmit të dhunshëm dhe terrorizmit, luftëtarëve të huaj, bashkëpunimit rajonal në fushën e sigurisë, etj.

Në takim, theks i veçantë u vu në nevojën e intensifikimit të bashkëpunimit ndërkombëtar policor, si domosdoshmëri për efikasitet në ndjekjen dhe zbulimin e krimeve të ndryshme ndërkombëtare.

“Këmbimi i informacionit është thelbësor në rrethanat moderne të luftimit të krimit”, theksoi ministri Hyseni, dhe për këtë arsye Kosova synon dhe është e interesuar të anëtarësohet në Interpol si dhe të gjejë forma efikase bashkëpunimi me Europol-in.

Gjatë takimin me zv/sekretarin e EPP-së u fol po ashtu edhe për avancimin e mëtejmë të bashkëpunimit mdis partive anëtare të EPP-së.

Ndërkaq, sot pasdite, ministri Hyseni do të takojë zëvendëskryeministrin, njëherësh ministër i Punëve të Brendshme të Mbretërisë së Belgjikës, Jan Jambon.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button