Ekonomia

Insider Monkey: 8 vendet e bukura dhe të sigurta për tu vizituar në Shqipëri

Moti i ngrohtë, plazhet idilike, çmimet e arsyeshme dhe një peizazh malor është ajo që ju do të prisni nga lista e vendeve më të mira për të vizituar në Shqipëri, që janë të sigurta dhe të bukura.

Sipas website Insider Monkey, Shqipëria është vendi që të ofron një listë vendesh, të bukura dhe të sigurta për tu vizituar.

Gjatë përshkrimit që i bëhët Tiranës, si kryeqyteti i  Shqipërisë, për Insider Monkey, Tirana është një vend kozmopolit dhe kurioz.

Shtëpitë e saj të pafund të epokës komuniste kanë qenë të gjallëruar me bojë të ndritshme. Në disa pjesë të këtij qyteti, këto shtëpi të vjetra të qëndrojnë pranë arkitekturës moderne italiane dhe osmane. Ajo është e çrregullt dhe kuturu, por egërsisht e gjallë me zhurmën e makinave nëpër qytet. Aseti më i madh i Shqipërisë që do t’ju mahnisë është bregdeti i saj Adriatik.

Pjesë e Rivierës Shqiptare, këto plazhe tërheqin turistët, në turma të konsiderueshme nga muaji korrik deri në gusht. Kjo shtrirje qiellore e plazheve dhe befasuese është e sigurt për çdo udhëtar.

Më tej, në brendësi në Shqipëri janë shtigje gurësh për shëtitje në mesin e zbardhura diellit dhe malet hënore. Fshatrat e largëta ofrojnë një mirëseardhje të gjithë udhëtarëve kureshtarë. Ushqimi i shijshëm dhe mikpritja ju fton për një verë të bukur dhe pushime të kënaqshme.

Shqipëria, me historinë e saj të pasur, ofron plazhe me rërë, çmime konkurruese dhe sharm, kjo është thirrja anonime e Shqipërisë që po “bërtet” në të gjithë botën, me një listë vendesh të bukura por mbi të gjitha të sigurta pë tu vizituar.

Berati

beratNjë tjetër vend i sigurt dhe i bukur është Berati. I vendosur në qendër të Shqipërisë, në lumin Osum, Berat u ndërtua në thelb si një kështjellë e lavdishme mbi një kodër.

Ju mund të gjeni kështjellën e lashtë origjinale në këtë kodër dhe është quajtur Kalaja. Kështjella e madhe përmban një distrikt të plotë me shumë xhamive dhe kishave dhe është një vlerë të vizitës.

Një tipar i rëndësishëm i Beratit është se shtëpitë në këtë zonë kanë dritare të mëdha. Fshatrat përreth vogla janë fshtra tipike , të cilat mund të vizitohen në një ditë udhëtimi.
fshat tipik, të cilat ju mund të vizitoni në një ditë udhëtim.

Riviera Shqiptare

rivieraRiviera Shqiptare është e vendosur në pjesën jug-perëndimore të Shqipërisë, dhe kjo është e karakterizuar nga bregdetare saj pjerrta.

Kjo është e krahasueshme me Riviera famshëm italian; megjithatë, kjo është më pak e mbushur me njerëz dhe shumë më e qetë.

Plazhet janë shumë të ftuar dhe ju ose do të duan të shkojnë sunbathing ose not në ujërat e qartë. Vendpushimet ndërtuar rishtas në zonë tërheq mijëra udhëtarëve dhe premtojnë pushime të shkëlqyera.

Apollonia

apoloniaEmërohet pas Perëndisë Apollon. Apollonia dikur ishte qyteti më i rëndësishëm në kohët parahistorike. Rrënojat këtu janë ende shumë mbresëlënëse dhe portretizojnë si lavdishme qyteti fillestar ishte.

Disa nga tërheqjet përfshijnë teatro, tempuj, bibliotekat dhe ndërtesa të ndryshme të tjera, përfshijnë pallate etj.

Ky vend është mjaft mbresëlënëse dhe ajo ofron një pamje të mrekullueshme të zonës përreth.

Durrës

durresDurrësi është një qytet i madh,  që është gjetur në bregdetin shqiptar dhe shërben si një qytet, ku porti për tragetet është tejet i rëndësishëm.

Kjo nuk është vetëm e rëndësishme nga pikëpamja financiare, por edhe si një “kryeqytet” kulturor.

Në fakt, shumë ngjarje kulturore janë mbajtur këtu gjatë gjithë vitit.

Amfiteatri luan një rol vendimtar në mbajtjen e këtyre ngjarjeve dhe është në mesin e tërheqjes kryesore në qytet.

Gjirokastër

gjirokasterKy qytet në pjesën jugore të Shqipërisë ka qenë i njohur nga UNESCO si  vend i trashëgimisë kulturore. Kjo është për shkak të stilit të shumë të veçantë arkitektonike që ndërtesat portretizuar.

Ky dizajn është i njohur si stil arkitekturës Ballkanit përbëhet nga shtëpi të vogla të bëra si kështjella.

Gurët tndihmojnë në ruajtjen e temperatura optimale brenda shtëpisë dhe ata janë pjesë e tërheqjes sot. Ka edhe disa atraksione kulturore të tilla si teatrot, vend fetar e muzeume

Kruja

krujaNjë ndërtesë e rëndësishme gjendet në Krujë, pikërisht kalaja që tërheq shumë vizitorë.

Kalaja është një vend i cmuar për shqiptarët dhe ajo përmban Muzeun”Skenderbeu” që përmban objekte të rëndësishme në lidhje me luftën e zhvilluar  në këtë rajon.

Tirana

tiranaKryeqyteti i Shqipërisë Tirana, formon qendrën politike dhe ekonomike të vendit.

Me shumë objekte kulturore, arkitekturës moderne dhe hotele të cilësisë së lartë, ka shumë mundësira se çfarë mund të bëni në Tiranë.

Qyteti është gjithashtu shumë i këndshëm, ku ju do të gjeni njerëz energjikë e të etur për të ndihmuar vizitorët.

Shkodra

shkodraE vendosur në afërsi të kufirit me Malin e Zi, Shkodra është ndër qytetet më të mëdha në Shqipëri. Ajo ka një histori të gjatë të pushtimeve dhe betejat.

Rrënojat Kalaja e Rozafës janë një tërheqje e rëndësishme në kuadër të këtij qyteti.

Qyteti që është shëruar nga betejat e vështira të rritet në një qendër të rëndësishme tregtare me një kulturë unike.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button