Politika

Meta: Arsimimi dhe strehimi i komunitetit rom sfidë e institucioneve

Arsimimi dhe strehimi mbeten dy nga sfidat kryesore për institucionet shqiptare në raport me komunitetin rom.

Kreu i Kuvendit Ilir Meta duke folur në një tryezë mbi  forcimin e rolit të Kuvendit në kontrollin dhe zbatimin e legjislacionit që prek të drejtat e komuniteti rom, tha se vitin e kaluar është miratuar dhe plani kombëtar për integrimin e  romëve dhe egjiptianëve  për periudhën 2016-2020, por nga ana tjetër kërkoi më shumë vullnet për zbatimin e legjislacionit për përmbushjet e të drejtave të këtyre komuniteteve.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button