Kosova

Veseli: Besojmë se qeveria e Kosovës është në nivelin e duhur të pjekurisë politike dhe përgjegjësive

Kuvendi i Republikës së Kosovës, përmes procedurave demokratike, ka marrë vendime që mbështesin platformën e dialogut të Kosovës me Serbinë për normalizimin e raporteve në mes te dy vendeve, theksohet sot në një deklaratë të Kryetarit të Kuvendit, Kadri Veseli, mbi marrëveshjet e arritura në Bruksel.

Kryeparlamentari Kadri Veseli vijon se, lidhur me marrëveshjet e fundit të arritura në Bruksel në mes te qeverisë së Kosovës dhe qeverisë së Serbisë, ne në Kuvendin e Republikës së Kosovës dhe në Zyrën e Kryetarit të Kuvendit, presim që në rrugë institucionale, të kemi informatat e plota zyrtare mbi procesin dhe përmbajtjet e këtyre marrëveshjeve.

Ne besojmë se qeveria e Kosovës, e cila ka gjithë autoritetin legjitim për të përfaqësuar Kosovën dhe për të marrë vendime për Kosovën në kuadër të dialogut me Serbinë, është në nivelin e duhur të pjekurisë politike dhe përgjegjësive të saj që i dalin nga Kushtetuta e Republikës së Kosovës.

Është në interesin e vendit, që secila marrëveshje e arritur, në procesin e zbatimit, të hapë perspektivë të sigurtë për zhvillimin e vendit, përparim në rrugën e integrimeve evropiane, të ndikoj në konsolidimin e shtetit të Kosovës, e asesi në bllokimin e tij. Besojmë se këtë kanë pasur parasysh edhe partnerët tanë ndërkombëtarë që i kanë mbështetur dialogun dhe marrëveshjet.

Debati publik dhe politik që kanë nxitur këto marrëveshje, si dhe liria e interpretimit të tyre, është një e drejtë demokratike e patjetërsueshme e qytetarëve dhe partive politike, por akuzat, fyerjet dhe etiketimet demagogjike nuk i ndihmojnë qartësimit të publikut mbi përmbajtjet e marrëveshjeve, ashtu sikurse nuk i ndihmojnë perspektivës së vendit thirrjet në skenarë të përdorimit të dhunës, përfundon deklarata e Kryetarit të Kuvendit, Kadri Veseli.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button