Opinion

Edi Rama, menaxheri i krizave të shekullit 21

Në një botë në prag të kaosit, dhe Luftës se Madhe ku liderët botërorë e kanë humbur si Xhaferri simiten i vetmi udheheqës që po i jep zgjidhje çdo krizë globale është Kryeministri i Shqipërisë.

Harrojini OKB-në, NATO-n, BE-në apo apo edhe vetë masonet! Ku bëhet fjalë për luftë, konflikt, krizë, mosmarreveshje njeriu që jep zgjidhje është vetëm Edi Rama.

Çfarë të perbashket ka lufta në Ukrainë? lufta në Gaza? Kriza emigranteve në Itali e BE, kriza mes Serbisë dhe Kosovës? Emeruesi i perbashket është angazhimi i perditshem i Edi Rames që më të drejtë analistet e çështjeve ndërkombëtare e cilësojnë si menaxheri më i sukseshëm
I krizave të shekullit 21.

Ndërsa kryeministri shqiptar vazhdon misionin e tij si paqeruajtës global, intelektualët me të shquar të kohës sonë i bëjnë thirrje Komitetit për çmimin Nobel të mos humbasin shansin historik që humben në vitin 1990, dhënie e çmimit Nobel Ismail Kadaresë. Është koha që çmimin Nobel per Paqen ta marrë Kryeministri i Shqipërisë. Kush me shumë se ai është investuar për Paqen në botë me angazhim të rregullt në median ndërkombëtare, me fjalime në institucione ndërkombëtare si OSBE, Këshilli I Sigurimit të OKB-se, NATO-s dhe BE-së, me pjesëmarrjen në çdo forum e seminar ane e kend globit?

A ka qenë më në vëmendje Oslo apo Tirana këto kohë?

Angazhimi i pa lodhur i kryeministrit të Shqipërisë të kujton një burrë shtetas të madh turk- Ataturkun. Motoja e Ataturkut ishte: paqe në shtëpi, paqe në Botë, Edi Rama ka si qasje diametralisht të kundërt: paqe në botë (në fillim) pastaj paqe në shtëpi (Shqipëri)

Kjo është dhe arsye që politikisht në Shqipëri nuk ka paqe. Opozita ka mbetur në rrugë duke protestuar, kantieret e hapura gjatë këtyre 10 viteve kanë mbetur rrugëve sepse thjesht dhe shqip Kryeministri i Shqipërisë nuk ka kohë për të menduar e jo me të zgjidhe probleme të rëndomta si infrastruktura, funksionimi normal i Parlamentit, apo reforma zgjedhore? Po të merrej Edi Rama me këto probleme banale me të drejtë gjithkujt do t’i kujtohej proverbi: fshati digjet…

Ndaj nëse shqiptarët duan të dalin të protestojnë le të protestojnë ndaj Melonit, Makronit, Sholcit, Shunakut dhe Bajdenit që e kanë lënë vetëm Edi Ramen për të perballuar i vetëm luftërat dhe konfliktet globale. Të paktën këto liderët e tjerë të merreshin me problemet tona…

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button