Ekspozita

Ekspozita

Pasione ngjyrash në një mozaik natyror

Mikail Papuciu, artisti mes dimensioneve shumëngjyrshe dhe elksirit natyror… Muaji Dhjetori e gjeti Credins bank me një tjetër ekspozitë të…

Read More »

“Meeting of Styles” – Festivali i grafiteve në Prishtinë

Chus është një artist italian që viziton Kosovën për herë të parë. Në një bisedë me Zërin e Amerikës ai…

Read More »

Nëntë sekrete të pabesueshme të fshehura në kryeveprat e artit

Duhet një lupë ‘e mprehtë’ për të kuptuar veprat e artistëve si Da Vinçi, Mikelanxhelo apo Pikaso. Në Kapelën Sistine në…

Read More »

Nënkalimi në Ferizaj ndryshon me art, paraqitet edhe mbretëresha Teutë

Nga mure të thata e pajetë, tashmë çdo cepë ka fituar energji ndryshe. Ndërtesat e vjetra të qytetit e kultura…

Read More »

Rrugëtimi paqësor i Ibrahim Rugovës dokumentohet me ekspozitë në Vjenë

Kjo ekspozitë quhet “Gewaltfreier Widerstand in Kosovo 1990-1998” (“Rezistenca paqësore në Kosovë 1990-1998”) dhe është emërtim simbolik që i shkon…

Read More »

Enigmat në pamje të parë: Fotografia e Tom Sandbergut

Në Japoni, ku kam shtëpinë time për 33 vjet, shpesh shoh njerëz që përkulen para një telefoni, teksa flasin në…

Read More »

Dritaret e mendjes: Imazhet e hershme të Dora Maarit

Ekspozita e re me veprat e viteve 1930 të artistes franceze Dora Maar, pasqyrojnë kalimin e saj në surrealizëm dhe…

Read More »

A është fotoja e parë shqiptare vërtet e vitit 1858?

Datimi më 1858 i fotografisë së parë me temë shqiptare të realizuar nga Pjetër Marubi (1934-1903), është një ngjarje që…

Read More »

Historia e fotografisë së “ngacmimit”

Kjo fotografi historike quhet “An American Girl in Italy” (Një vajzë amerikane në Itali) dhe është bërë në vitin 1951…

Read More »

Ekspozitë në Korçë për 50-vjetorin e Kongresit të Drejtshkrimit

Drejtori i Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave, Ardit Bido, prezantoi sot në Korçë, ekspozitën mbi 50-vjetorin e Kongresit të Drejtshkrimit…

Read More »
Back to top button