Home / Kosova (page 490)

Kosova

Eksporti shënon rritje prej 9 %

Në Kosovë deri në fund të muajit shator janë importuar mallra në vlerë prej 1.8 miliard eurosh, kurse janë eksportuar mallra me vlerë prej 279.9 milionë eurosh. Krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, eksporti ka shënuar rritje ...

Read More »

Ambasadorja Jacobson, mesazh liderëve politikë!

Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë, Tracey Jacobson, ka porositur liderët e partive politike që të angazhohen për t’i dhënë fund bllokadës politike disamuajshe dhe t’i formojnë institucionet e dala nga zgjedhjet parlamentare të 8 qershorit. Duke ...

Read More »

Barnat e Serbisë futen ilegalisht në Kosovë

Barnat e Serbisë vazhdojnë të futen ilegalisht në tregun kosovar, falë kontrabanduesve të cilët përdorin rrugë dytësore që të fusin ilegalisht barnat në Kosovë. Gjatë këtij viti, 70 farmaci në Kosovë, të cilat kanë poseduar barna ilegale janë ndëshkuar nga ...

Read More »

PDK ndjen mungesën e ndërkombëtarëve

Partia Demokratike e Kosovës nuk kishte arritur që në vitin 2001 të kushtëzonte krijimin e qeverisë gjithëpërfshirëse, duke e bërë Hashim Thaçin kryeministër. Ndonëse në publik kishte thënë se kushtëzimi për të mos u bërë Thaçi kryeministër, ishte bërë nga ...

Read More »

Traktati i Paqes, si projekt final

Kosova është përfaqësuar me delegacionin më të lartë shtetëror ndonjëherë në Serbi, në Konferencën e Ministrave të Jashtëm dhe për Ekonomi të Ballkanit Perëndimor, që është edhe vazhdimësi e iniciativës në Berlin dhe Dubrovnik. Ministri i Jashtëm, Enver Hoxhaj, në ...

Read More »