Home / Arte / Teater (page 7)

Teater

Kur teatri u çlirua nga ideologjia

Shfaqjet e para të teatrit absurd/ Përpjekjet e regjisorëve si Agim Qirjaqi, Arben Kumbaro, apo Gëzim Kame për të sjellë teatrin e ri Pas viteve ’80, drama e parë që pati sukses në skenën e teatrit “Migjeni”, ishte “Çmurosja” e ...

Read More »

Asnjë dramë shqipe, mungon teatri i ri

Veprat që do të vihen në skenë “Sonte luajmë pa tekst” – Luigi Pirandelo, regjisor Driada Dervishi  “Mallkimi i fukarenjve” – Sem Shepard, regjisor Kastriot Çipi “Zbutja e kryeneçes”, Shekspir, regjisor Elma Dorezi “Opera për tre grosh”, Vaclav Havel, regjisor ...

Read More »

Një leksion për kujtimin e së keqes

“Klasa jonë”, teatri i Izraelit u ngjit dje në skenën e Teatrit Kombëtar Gjithçka ndodh në një klasë. Si në një orë të gjatë mësimi, aktorët izraelitë emocionuan dje gjatë interpretimit të veprës “Klasa jonë” në skenën e Teatrit Kombëtar. ...

Read More »

Kur grisnim letrat e spektatorëve

Jeta në foto Aktorja e njohur, Drita Pelingu, vjen përmes copëza kujtimesh të mbetura në foto Drita Pelingut i pëlqente të shkruante. Prej vitesh ajo hidhte në ditar ngjarjet e jetës së saj. Të shkruara me pasionin e një gruaje ...

Read More »

Butrinti, tashmë pa teatro të mëdhenj

Rikthehet pas një viti ndërprerjeje Festivali i Teatrove në Butrint nga data 18-23 korrik, më i tkurrur në numrin e trupave pjesëmarrës Bualoti: Ky festival mund të quhet “sakrifica e artistëve”. Mungon dhe Teatri Kombëtar Festivali Ndërkombëtar i Teatrove në ...

Read More »