Home / Arte / Libri (page 20)

Libri

Nobeli i Letërsisë

Gara ishte e fortë, por në fund me “Nobelin e Letërsisë”, Akademia suedeze vendosi të nderonte shkrimtaren dhe gazetaren bjelloruse, Svetlana Alexievitch, me këtë argument: Shkrimet e saj përbëjnë rrëfenjën e një momenti vuajtjeje dhe guximi në kohën tonë. Bashkë ...

Read More »

Librat e rinj

Michel Houellebecq “Nënshtrimi” Përktheu: Edit Dibra Botimet:”Skanderbegs books” Francë, viti 2022. Pra, shtatë vjet pas 7 janarit tronditës të këtij viti, kur sulmi terrorist mbi revistën satirike “Charlie Hebdo”, ndodhi po ditën e publikimit të “Nënshtrimit”. Libri u shit qysh ...

Read More »

Ann Beattie – Librat e zemrës

Aktualisht, cilët libra keni më për zemër?  “Memphis Movie” nga Corey Mesler; “Paragon Park”, nga Mark Doty; “Kinder than Solitude” nga Yiyun Li; “Duke parë fotografitë”, nga Gordon Baldwin dhe Martin Jurgens; “Qeni metafizik: Poezi” nga Pasha Frank Bidart; “Tregime ...

Read More »

Klasikët dhe Lana Del Ray

Nga Alda Bardhyli Ti mund të lexosh Scott Fitzgerald apo Viktor Hygo teksa hapësira e dhomës tënde është e mbushur me tingujt e Maurice Ravel. Duket sikur pianoja shoqëron mendimet e Fitzgerald nga një faqe në tjetrën, dhe kjo nuk ...

Read More »

6240 tituj të rinj librash në 11 vjet

Sot Shën Jeronimi Në 11 vitet e fundit, në Shqipëri janë botuar 6240 libra nga autorë të huaj. Sot, në ditën ndërkombëtare të përkthimit, Biblioteka Kombëtare do të publikojë online bibliografinë e përkthimeve në Shqipëri në vitet 2003 – 2014. ...

Read More »