Home / Arte / Libri (page 23)

Libri

Librat e rinj

Lena Manda “Një kafe … në rërë të nxehtë” Përktheu: Albina Pulla Botimet: “Toena” Ishte tridhjetë e pesë vjeçe. E martuar. Nënë e një vajze të mrekullueshme. E hijshme dhe në gjendje të mirë ekonomike. Ai ishte dyzet vjeç. I pashëm. ...

Read More »

Letërsia autobiografike e Ferrës

Shkrimtari nga Durrësi ka botuar romanin e parë në gjermanisht “Hije tymi” / Një libër i nisur nga një histori personale. “Ka njerëz me fantazi si Dostojevski. Por unë nuk e kam atë lloj fantazie, ndaj përdor jetën time si ...

Read More »

Letrat për Fridën

D.H Lawrence “Ndiej se nuk mund të duroj dot gjatë, nuk mund të pres më. Kam dy orë që qëndroj i ulur dhe nuk më ka lëvizur asnjë muskul, thjesht duke të menduar. I kam shkruar një letër Ernst. Ne ...

Read More »

Librat e rinj

Rezart Palluqi Njëqind e nëntëdhjetë e tre kafazet Botimet:”Dudaj” “Autori, ngaqë i njeh më së miri mekanizmat e diktaturës dhe jo vetëm duke dashur të bëjë një akt intelektual, por përmes një frymëzimi dhe realizmi artistik, bën një monument detajor ...

Read More »

Europa e Plasarit

Ish-drejtori i Bibliotekës Kombëtare, Aurel Plasari, sjell librin “Shqipëria dhe Shqiptarët në Europën e Piut II” Raportet mes Shqipërisë dhe Europës kanë qenë shpesh pjesë e studimeve të tij. Këtë herë, ish-drejtori i Bibliotekës Kombëtare, Aurel Plasari, rivjen për lexuesin ...

Read More »

Shëtitjet në Paris me Jusuf Vrionin

Mjeshtri i shqipes në kujtimet e poetit francez, Yves Mabin… “Ti e doje atë dialog të vështirë, të rreptë, të pasur, midis gjuhës së nënës tënde dhe gjuhës franceze. Ti e doje aq shumë këtë gjuhë sa siç më ke ...

Read More »

Mos dashuro kurrë një poet

Nga Robert Lowell Një poet nuk duhet të bjerë kurrë në dashuri me një poet tjetër. Dashuria mes tyre është po aq e rrezikshme sa një lojë kumari. Ata duhet t’i dorëzohen të njëjtës skenë dhe si dy aktorë duhet ...

Read More »

Librat e rinj

Anne Berest Audrey Diwan Caroline de Maigret Sophie Mas Si të jesh parisiane kudo që jeton Dashuria, stili dhe zakonet e këqija Përktheu: Margarita S. Skënderi Botimet: “Dudaj” Çmimi: 1200 lekë Nga katër franceze të mahnitshme – më në fund ...

Read More »