Home / Arte / Libri (page 24)

Libri

Letrat për Fridën

D.H Lawrence “Ndiej se nuk mund të duroj dot gjatë, nuk mund të pres më. Kam dy orë që qëndroj i ulur dhe nuk më ka lëvizur asnjë muskul, thjesht duke të menduar. I kam shkruar një letër Ernst. Ne ...

Read More »

Librat e rinj

Rezart Palluqi Njëqind e nëntëdhjetë e tre kafazet Botimet:”Dudaj” “Autori, ngaqë i njeh më së miri mekanizmat e diktaturës dhe jo vetëm duke dashur të bëjë një akt intelektual, por përmes një frymëzimi dhe realizmi artistik, bën një monument detajor ...

Read More »

Europa e Plasarit

Ish-drejtori i Bibliotekës Kombëtare, Aurel Plasari, sjell librin “Shqipëria dhe Shqiptarët në Europën e Piut II” Raportet mes Shqipërisë dhe Europës kanë qenë shpesh pjesë e studimeve të tij. Këtë herë, ish-drejtori i Bibliotekës Kombëtare, Aurel Plasari, rivjen për lexuesin ...

Read More »

Shëtitjet në Paris me Jusuf Vrionin

Mjeshtri i shqipes në kujtimet e poetit francez, Yves Mabin… “Ti e doje atë dialog të vështirë, të rreptë, të pasur, midis gjuhës së nënës tënde dhe gjuhës franceze. Ti e doje aq shumë këtë gjuhë sa siç më ke ...

Read More »

Mos dashuro kurrë një poet

Nga Robert Lowell Një poet nuk duhet të bjerë kurrë në dashuri me një poet tjetër. Dashuria mes tyre është po aq e rrezikshme sa një lojë kumari. Ata duhet t’i dorëzohen të njëjtës skenë dhe si dy aktorë duhet ...

Read More »

Librat e rinj

Anne Berest Audrey Diwan Caroline de Maigret Sophie Mas Si të jesh parisiane kudo që jeton Dashuria, stili dhe zakonet e këqija Përktheu: Margarita S. Skënderi Botimet: “Dudaj” Çmimi: 1200 lekë Nga katër franceze të mahnitshme – më në fund ...

Read More »

Të mbetesh në një varg

ALDA BARDHYLI Ai mund të kthehej me një varg. Emily Dikson imagjinonte zhurmën e hapave në errësirë që do të ndalonin në derën e saj. Atëherë në bllokun e vogël të shënimeve, ajo përpiqej të gjente rreshtin e duhur, atë ...

Read More »

Të kultivosh estetikën

Nga Ardian Vehbiu Të botosh një revistë letrare në shqip: por nga ta nisësh? Ndoshta nga formati vetë: edhe PDF e shkarkueshme, që në fakt rimerr modelin tradicional të një reviste të shtypur; edhe faqe aktive online. Këtu ka nevojë ...

Read More »