Home / Teknologji (page 23)

Teknologji

BE vs Google, këtë herë për Androidin

Google vihet edhe njëherë tjetër në qendër të akuzave nga Bashkimi Europian për shkelje të ligjeve të konkurrencës në vendet e Unionit. Padia lidhet me sistemet Android, ku Komisioni Europian akuzoi formalisht gjigantin amerikan të teknologjisë për vendosje kushtesh të ...

Read More »

Sobat e së ardhmes

Teknologjia është një pjesë e rëndësishme tashmë e përditshmërisë tonë, që po zgjeron terren dita-ditës në çdo fushë. E njëra prej këtyre fushave është edhe kuzhina. Në panairin “Teknologjia për Kuzhinën”, të “Eurokuzhinës” u prezantuan disa risi interesante, ku fjala ...

Read More »

A s’është i bukur?

Robotika është një fushë që po tërheq gjithnjë e më shumë investime si nga kompanitë e mëdha të teknologjisë, ashtu edhe nga buxhetet e qeverive të ndryshme. Në Kinë, qeveria jep çdo vit miliona dollarë për kërkime në këtë fushë ...

Read More »

Si të gjesh vendparkimi në qytet

Të gjesh vendparkimi në qytet, tani është më e thjeshtë falë një aplikacioni. Gjithçka lidni nga një projekt i Easypark, bashkë me Nedap dhe WorldSensing. Aplikacioni tregon në mënyrë reale vendet e lira për të parkuar në rrugë. Pasi bën ...

Read More »

I kemi përdorur gabim këto emoji

E fundit në serinë e teorive të emoji që ka çuditur përdoruesit është ajo e femrës e veshur me rozë, apo lejla, sipas pajisjes që përdorni. Zakonisht ajo përdoret kur bën të ditur një lajm të rëndësishëm, por ajo ka ...

Read More »