Home / Teknologji (page 34)

Teknologji

Sfida e radhës e Google ndaj Apple

Google sfidon Apple duke testuar një mënyrë të shpejtë për të shkarkuar aplikacione direkt nga interneti apo Google Search. Funksioni i ri, aktualisht në fazat e para të eksperimentimit vetëm në një grup përdoruesish, është një lloj stenografie, për të ...

Read More »

Emri më i kërkuar në Wikipedia?

Vëmendje më të mëdha në Wikipedia ka pasur profili i ish presidentit amerikan George W. Bush. Pak ditë më parë enciklopedia online shënoi 15-vjetorin e saj, ku publikoi dhe një listë të faqeve më të redaktuara. Versioni anglisht i saj, ...

Read More »

WhatsApp nuk do të jetë me pagesë

WhatsApp ka hequr dorë nga regjstrimi me pagesë në shërbimin popullor të mesazheve. Deri tani, përdoruesi i ri pas një viti do t’i duhej të paguante 99 cent si abonim vjetor. “Teksa jemi rritur, kemi kuptuar se kjo nuk funksionon ...

Read More »

Xiaomi, larg pritshmërive

Rritja me ritme rekord të Xiaomi, i quajtur ndryshe dhe “Apple kinez”, nuk ka arritur pritshmëritë. Kompania, sipas faqes PcWorld, bën të ditur se janë shitur 70 milionë smartphone, nën objektivin e pritshëm 80-100 milionë njësi. Bëhet fjalë për në ...

Read More »

Miq dhe armiq, por biznesi mbi të gjitha

Apple dhe Samsung, miq-armiq. Sipas faqes Cult of Mac, kompania e Kupertinos ka arritur një marrëveshje me kompaninë koreane, për ti besuar prodhimin e ekranëve Oled, që duhet të montohen në iPhone-t e ardhshëm. Si pjesë e kësaj marrëveshjeje, Samsung ...

Read More »

Wikipedia mbush 15 vjeç

Një revolucion i dijes, relativisht e re, që sapo ka mbushur 15 vjeç, ka çuar tashmë në pension librat e rëndë të enciklopedive tradicionale. Wikipedia fik qirinjtë, e publikuar më 15 janar 2001, nga Jimmy Wales dhe Larry Sanger. “Wikipedia ...

Read More »