Home / Te ndryshme (page 24)

Te ndryshme

Çmimet Nobel që nuk duhet të ishin dhënë

Çmimi i munguar ndaj Gandit dhe ai që iu dha babait të lobotemisë, janë dy nga raste më të debatuara. Lobotemia është një procedurë neuro-kirurgjikale, një formë psikokirurgjie. Lobotomia konsiston në prerjen e lidhjeve midis dhe nga korteksi prefrontal, pjesën ...

Read More »

Armiku më i madh i ISIS-it janë macet?

ISIS ka miratuar një ligj antimace dhe në kalifat i është hapur rruga shfarosjes së tyre. Në Mosul, fortesa e fundit irakiane në duart e xhihadistëve, një “fatwa” (ligj islamik), ndalon mbajtjen e maceve nëpër shtëpi. Lajmi është bërë publik ...

Read More »

Franca ndalon enët plastike

“Stop përdorimit të enëve plastike”, është vendimi që ka marrë Franca.  Ky ligj do të hyjë në fuqi në 2020-ën, dhe zëvendësimi i tyre do të bëhet me material organik, i cili mund të shpërbëhet. Ky ligj i ri ndjek ...

Read More »

Dielli do të shkatërrojë Tokën

Janë me dhjetra teoritë që mundohen të parashikojnë sesi do të mbërrijë fundi i Tokës, që nga ato fetare e deri tek të tjerat shkencore. Tek grupi i dytë i këtyre teorive mes mbizotëruesve është edhe ajo që thotë se ...

Read More »

Ndërtesa e përmbysur në Gjermani

Është hapur vetëm në fillim të këtij viti, por menjëherë është kthyer në një nga objektet më të vizituara në Gjermani nga turistët. Një ndërtesë aspak e veçantë është ndërtuar në Wertheim, ku gjithçka është e përmbysur, duke filluar që ...

Read More »

7 profesionet që sot nuk ekzistojnë më

Progresi teknologjik ka përmirësuar kushtet e përgjithshme të punës dhe ka çuar përfundimisht në pension disa profesione. Shumë prej tyre, kur në një kohë kanë qenë të nevojshëm, sot nuk do të kishte më arsye që të ekzistonin. Në po ...

Read More »