Home / Te ndryshme (page 27)

Te ndryshme

Njerëzit më të gjatë në botë

Kur vjen fjala te gjatësia, meshkujt holandezë dhe femrat letoneze i shohin nga lart të gjithë të tjerët. Mesatarja e holandezëve është 183 cm, ndërsa ajo e letonezeve 170 cm. Studimi i publikuar nga revista “eLife” gjurmon trendet e zgjatjes ...

Read More »

Ka ujë në 7 vite dritë larg nesh

Wise 0855 është një nga ato objektet qiellore xhuxhe në ngjyrë kafe e zbuluar në 2014 me teleskopët, Wise dhe Spitzer, e që prej atëherë gjithnjë ka ngjallur interesim të madh nga ana e astronomëve duke qenë se ai është ...

Read More »

10 kuriozitete për faraonen e Egjiptit Kleopatra

Origjina e familjes së saj, Dinastisë Ptolemaik-e ishte greko maqedonase. Ptolomejtë përgjatë dinastisë së tyre folën greqisht dhe refuzuan që të flisnin gjuhën egjiptiane. Kurse, Kleopatra mësoi gjuhën egjiptiane dhe e përfaqësoi veten e vet si rimishërimi i një perëndeshe ...

Read More »