Home / Rajoni (page 392)

Rajoni

Kosova, kushti i parë i BE-së për Serbinë

Me gjithë përparimin në fushat e tjera, një kusht kyç për Serbinë që t’i bashkohet BE-së mbetet zgjidhja e çështjeve me Kosovën dhe nënshkrimit të një marrëveshje ligjore me Prishtinën! Rezultati i “Kapitullit 35 për Kosovën”, varet edhe nga shpejtësia ...

Read More »

Vërejtje serioze për Maqedoninë

Komisioni Europian për të gjashtën herë me radhë ka dhënë rekomandim për fillimin e bisedimeve për anëtarësimin e Maqedonisë në BE. Kësaj radhe me kusht që të arrihet përparim në reforma. Qeveria maqedonase nën kritika Komisioni Europian konsideron se kriteret ...

Read More »