Home / Arte (page 108)

Arte

Kostumografia më provokative si teatri

Kostumografja, e cila veshi “Elektrën”, Stela Laknori, tregon kthimin pas në kohë për të veshur femrat e Sofokliut dhe artin i kostumogfrafisë sot në teatrin shqiptar Guximi i Klitemnestrës është po aq i fortë e i rëndë sa dhe kostumi ...

Read More »

Jo-ja e bukur e Rosa Parks

Nga Rosa Parks, te Paul Lawrence Dunbar e Maya Angeleo / Muaji i historisë afrikano-amerikane vjen përmes leximeve të vargjeve të autorëve të njohur në një aktivitet nga ambasada e SHBA-së në Tiranë. Historitë e njerëzve që i dhanë zë ...

Read More »