Home / Arte (page 133)

Arte

Vorea Uko, vargje për Enver Hoxhën

Studiuesi arbëresh, Agostino Giardano, thotë se në dorëshkrimet e mbetura nga poeti Vorea Ujko ka gjetur vargje ku i thurte lavde regjimit komunist Çfarë këngësh/ midis malit dhe fushës/ këndova brenda makinës/ gjatë tërë udhëtimit… Vorea Ujko shkruan kështu në ...

Read More »

Ballkani, zbret në Pogradec

Nga data 1 deri më 7 shtator rikthehet në qytetin e Pogradecit B3F (Balkan Film & Food Festival). 70 filma autorësh nga i gjithë Ballkani në garë për kupat e festivali Ballkani mund të kuptohet më mirë përmes filmave. Kinemaja ...

Read More »