Home / Arte (page 151)

Arte

100 libra per Nene Terezen

Rreth njëqind libra në gjuhë të ndryshme, që si subjekt kanë Nënë Terezën, u ekspozuan në holin e Bibliotekës Kombëtare dhe Universitare në Prishtinë. Këta libra janë siguruar nga biblioteka personale e Don Lush Gjergjit, njërit prej biografëve më të ...

Read More »

Josh Brolin, djaloshi i roleve të këqija

Teksa e sheh të shtrirë përtokë, mendon se ka nga ata aktorë që në rrjedhën e viteve i gjen në dhjetëra e dhjetëra filma me karrierë të zakonshme, por asnjëherë të jashtëzakonshme. Pikërisht këta lloj aktorësh rrezikojnë të hyjnë në ...

Read More »

Hollywoodi po bën filmat më të këqij

Billy Bob Thornton ka bërë një sulm të ashpër ndaj Hollywood-it dhe cilësisë së dobët të filmave të tij. Aktori, regjisori, skenaristi dhe muzikanti amerikan, 55 vjeçari Billy Bob Thornton, i cili ka qenë i nominuar për shpërblimin Golden Globe për ...

Read More »

“Hija e dhembjes” libër dhe film

“Hija e Dhembjes” e botuar libër kohë më parë, bëri autoren që atë rrëfim ta paraqes edhe nëpërmjet shiritit filmit. Në njëfarë mënyre, kjo është një formë proteste nga autorja, duke dashur që në forma të ndryshme ta ndërrojë gjendjen ...

Read More »

Dialog komik mbi seksualitetin

Shfaqja e radhës në Festivalin e Teatrit të të Rinjve është “Le të bëjmë seks” i autorit bashkëkohor rus Valentin Krasnogorov. E reja Elma Dorezi e vë në skenë këtë komedi filozofike që ngrihet kryesisht mbi dialogun, për bashkëbisedim e ...

Read More »