Home / Arte (page 61)

Arte

Teatri Kombëtar, Pandi, Çuli dhe Mirela

Nga Altin Basha Pas ndodhisë së shëmtuar në ambientet e Teatrit Kombëtar, ku drejtori i institucionit u bë protagonist i një sherri me një gazetar kulture ose një spektator të “padisiplinuar”, qarkullojnë disa versione të ngjarjes. Në këtë pikë është ...

Read More »

Studioja ime është rruga

Sislej Xhafa ekspozon në Poloni “Palëvizshmërinë e mendimit” Sislej Xhafa i ka dhënë ngjyrën e tokës, një zemre të madhe vendosur në hapësirën e Galerisë së Artit Bashkëkohor në “BWA Sokol” në Nowy Sącz, Poloni. Ndërsa duket sikur koha që ...

Read More »

Kadare, arrin të shmangë rreziqet

Në 80-vjetorin e lindjes. “Onufri” riboton “Nëntori i një kryeqyteti” Në prag të 80-të vjetorit të lindjes së shkrimtarit tonë të njohur, Ismail Kadare, shtëpia Botuese “Onufri” ka hedhur në treg të ribotuar romanin “Nëntori i një kryeqyteti”, i botuar ...

Read More »