Home / Opinion (page 32)

Opinion

“De Ira” e Presidentit

-Zoti Nishani, do ngelesh si një puçër në Fytyrën e Dinjitetit- Nga Jorgo Mandili Të ndryshosh rrjedhën e një lumi të ndyrë është vetë ndyrësi-Buda Nuk gjen shprehje më ekselente dhe shteruese që i përshtatet qenies suaj, z.President! Nuk ka ...

Read More »

Zgjedhjet në SHBA dhe bota

Nga:Nabil FAHMY Zgjedhjet e 8 nëntorit në SHBA nuk do të jenë të një rëndësie të madhe vetëm për Shtetet e Bashkuara, por ato mbartin rëndësi të jashtëzakonshme edhe për fatin e marrëdhënieve strategjike të aktorëve me peshë të skenës ...

Read More »

Mungesa e padurueshme e orientimit në Siri

Autori:Alexandër KUDASCHEFF Shpresa vdes gjithmonë e fundit. Por përballë interesave krejt të kundërta të fuqive vepruese, në luftën e Sirisë aktualisht nuk po përvijohet asnjë zgjidhje Lufta, vrasjet dhe vdekjet në Siri vazhdojnë në mënyrë të paepur. Është një luftë ku ...

Read More »

Përballja me populistët

Nga Chris PATTEN Ndërsa zemërimi i votuesve ndaj liderëve politikë tradicionalë po bëhet gjithnjë e më i dukshëm jo vetëm në SHBA, por edhe në Europë – është koha ta marrim seriozisht kundërshtimin e populizmit që mbështetet mbi argumente të dobëta ...

Read More »

Shqiptarët, njerëz më të mirë se sllavët

Nga Faruk Shehic Shqiptarët janë njerëz më të mirë se sllavët e jugut, gjë që edhe nuk është vështirë të jenë. Duhet të udhëtosh në Kosovë, dhe në Shqipëri, duhet ta njohësh kulturën e jashtëzakonshme, gjuhën, zakonet. Ndoshta Shqipëria është ...

Read More »

Roli i Ramës dhe roli i palaços

Nga Armand SHKULLAKU Edi Rama nuk mund të shpjegohet, gjykohet, vlerësohet, kritikohet apo mbështetet, sepse ai nuk është Edi Rama. Është dikush që përpiqet të bëjë sikur po bën rolin e kryeministrit. Muç Nano, i cili e ka depozituar tashmë ...

Read More »