Home / Opinion (page 50)

Opinion

Koment: SHBA, një vend në shpërbërje

Nga Ines Pohl Shtetet e Bashkuara nuk po gjejnë qetësi. Rishtazi u qëlluan për vdekje policë, shqetësimi për trazira të reja po rritet. Çfarë po ndodh në vendin mëmë të demokracisë? Ines Pohl analizon. Shtetet e Bashkuara po japin simpoma të ...

Read More »

Monstra

Nga Bedri Islami Disa ditë më parë, në një emision televiziv, papritur u shfaq një pamje që futi në mëri shumëkënd: një drejtuese kopështi, e liçensuar apo e pa liçensuar, po rrihte shtazërisht një fëmijë tre vjeçar. Nuk dua të mendoj ...

Read More »

BREXIT, Ballkani dhe Shqipëria

Nga Andrea Stefani Një ide e madhe, ajo e ndërtimit të një bashkësie qytetare mbikombëtare, ka marrë një goditje të rëndë me votimin e britanikëve për daljen nga BE. Një goditje të rëndë por jo fatale. Të paktën për tani. ...

Read More »

Goditja e projektit të paqes!

Nga Artan Boriçi Nuk është e vështirë të gjesh pakënaqësi në popull kudo dhe kurdoherë. Njerëzit e mëdhenj kanë bërë histori sepse kanë drejtuar energjitë e popujve në drejtimin e duhur. Britania ka patur mjaft të tillë, i fundit prej ...

Read More »

Europa dhe Shqipëria pas Brexit

Nga Ben Blushi. Sikur të ndjekim historinë, mund të themi pa frikë se britanikët kanë qenë evropianët më inteligjentë. Ata e kanë kuptuar të parët rrezikun që vjen nga ideologjitë e ngurta. Dhe prandaj gjithmonë kanë lëvizuar. Britanikët kanë qenë ...

Read More »

Në pritje të cunamit të referendumit

NGA ZENEL HOXHA Shumë britanikë, të pavendosur në çështje votimesh, u siguruan të votojnë në referendumin ndoshta më të rëndësishëm të kësaj gjenerate, atë të qëndrimit ose jo në Europë. Ky është treguesi i parë i testimeve të kryera mbi ...

Read More »

Shqipëria Globale

Nga Fadil Lepaja Ekziston rreziku real që me ndërhyrje të gjyqësisë serbe, prokurorët e EULEX-it të ngrenë akuzë ndaj kolektivit të kombëtares shqiptare për rrezikim të paqes në Ballkan, të cilin e shkaktoi duke frymëzuar Shqipërinë e Madhe dhe duke ...

Read More »

Stoicizëm për të vërtetën

Nga Elis Buba Me themelimin e MTV(Music Television) në vitin 1980, thelbi i të qenët muzikant u shkund jo pak. Grupi “Buggles” asokohe publikoi pikërisht në MTV një këngë me titull “Video killed the radio star”. A nuk gjendemi në ...

Read More »