Home / Opinion (page 58)

Opinion

Shqipëria e lumtur me partinë shtet

Pas përfundimit të zgjedhjeve të 21 qershorit u konfirmua një pandehmë e imja e vjetër që e përsëritja mes miqsh se shqiptarët janë në kërkim të një lideri që t’i çojë drejt shtetit unitar, sepse tradita jonë nuk e pranon ...

Read More »

Punë, punë! dhe punë(sim) pak

Ndue Dedaj Janë të paktë shqiptarët që punojnë, dhe pse përditë thërrasim: “Punë, punë!…” Çfarë ka ndodhur kështu me ne, na ka lënë puna, apo e kemi lënë ne atë? Ka një çerek shekulli që ka papunësi masive. Gjithë këto ...

Read More »

Ka edhe drejtësi në këtë botë

NGA MUSTAFA NANO Lidhur me ndeshjen e futbollit Serbi – Shqipëri të luajtur në stadiumin e Beogradit më tetor 2014, e cila u zhvillua ashtu si u zhvillua, mund ta gjeni në Wikipedia një përshkrim korrekt të asaj që ka ...

Read More »

Ripajtimi dhe reforma e kërkuar nga BE

Nga Aleksandër Çipa Kryeqyteti ynë këtë dhjetëditësh pati një cikël vizitash të rëndësishme diplomatike dhe takimesh të nivelit të lartë politik. Është ndoshta një numër nga më të lartët, ikje-ardhjesh të krerëve të diplomacisë europiane dhe asaj amerikane, si dhe ...

Read More »

Kryefajtori akuzon?

Na ishte një here e një kohë, në Shqipërinë Socialiste, shqiptarët nuk e kishin mendjen te droga. Jo se nuk e njihnin.  Kishin përdorur hashashin për qetësim.Për bimët e tjera dinin aq sa kishin mësuar nga leximet, po nuk  guxonte njeri t’i ...

Read More »

Zgjedhjet përtej mbledhjes dhe shumëzimit

NGA DODË PRENGA Votimet përbëjnë aksionin më të madh e më gjithëpërfshirës social. Logjika e mbledhjes dhe e shumëzimit është e mirë për fotografimin, por nuk funksionon njëlloj për analizën. Po kështu, këndvështrimi politik, ekonomiko-politik dhe politolog ka dimensionin e ...

Read More »

Greqia po shumon të panjohurat

Nga Aleksandër Çipa Greqinë fqinje nuk e ka ndryshuar referendumi i kësaj jave. Madje në një përcaktim figurativ, referendumi mund të shprehë ndryshim aq sa një “pullë” e re në kostumin e vjetër të një zotnie të rënë nga vakti. ...

Read More »