Home / Opinion (page 59)

Opinion

Eksperimenti Kosovë

Kosova e dekadave të fundit ka shërbyer si mi laboratori. Zëvendësimi i njërit mision me tjetrin e kanë sjellë atë në pikën ku ajo vetë nuk ka kaçik as ta mbajë e as ta zhvillojë shtetësinë e vet Kur në ...

Read More »

Kush me pallë luan – nga palla vdes

I kuptoj, por nuk i mirëkuptoj, tendencat e burrave shqiptarë, gazetarëve dhe analistëve, që këto ditë janë vënë në mbrojtje të kolegut tonë, moderatorit Sokol Balla, i përfshirë këto ditë në një skandal fatkeq, në një video komprometuese. Por, as ...

Read More »

Fushatë me metaforat e luftës

Ilir Yzeiri Raporti zhgënjyes i komisionerëve të PE-së për politikën shqiptare nuk është ndonjë gjë e re për ne. Atë që konstatojnë të huajt në sjelljen politike shqiptare, ne e jetojmë çdo ditë dhe jemi familjarizuar aq shumë me të ...

Read More »

Fjalimi im në Funeralin e Rilindjes

Zakonisht i evitoj funeralet, megjithëse jam i pafuqishëm që të  mos i përshkruaj. Gjatë muajve të fundit më është dukur sikur po marr pjesë në një funeral. Që vazhdon. Është një funeral ku nuk mungoj dot. Për mua, ky është ...

Read More »

Xhihadizmi, një “fe” e re

SHBA-ja dhe Franca kanë vendosur të mos përdorin më shprehjen “Shteti Islamik” për përbindëshin Xhihad. Krejtësisht abuziv është dukur përdorimi i përcaktorit “islamik”, aq sa për ta zëvendësuar akronimin arab ‘Daesh’ ose ‘ad-Dawlat al-Islamiyya fi l- ‘Irak ue sh-Sham’ (Shteti ...

Read More »

Grida si fenomen diskriminues

Nga Gresa Hasa Në numrin e datës 15 prill 2015 të gazetës “Panorama” më qëlloi të lexoja një ribotim të shkëputur nga revista “Psikologjia” (tetor 2013) i cili me ç’duket tenton të vlerësojë kandidaten aktuale për Bashkinë e Durrësit, Grida Dumën, ...

Read More »