Home / Opinion (page 64)

Opinion

Një kryeministër i akuzuar në Rumani

Si bartës i shpresave e mori ai pesë vjet më parë kryesimin e Partisë Socialdemokrate të Rumanisë. Në vitin 2012 ai hyri në pallatin qeveritar, tani ai është një kryeministër që pret ta largojnë nga posti: Victor Ponta, dikur nxënës ...

Read More »

Si mund t’i ikim tollovisë ku po jetojmë?

Nga Mustafa Nano Ka veç një gjë, mendoj unë, për të cilën Kryeministri Rama duhet përgëzuar, dhe kjo gjë është përpjekja e tij për të mbjellë a imponuar mes shqiptarëve një kulturë të respektit ndaj rregullave, ligjit, institucioneve e në përgjithësi ...

Read More »

Kur populli “tejkalon” qeverinë

Nga Eva  Kushova Mosbesimi i publikut ndaj qeverisë dhe klasës politike shqiptare duket se ka arritur kulmin. Nuk është bërë ndonjë sondazh së fundi për ta matur këtë besueshmëri, por mjaft të ndjekësh brenda një dite të vetme reagimet e qytetarëve, ...

Read More »

Politikanët fodullë të tranzicionit

Nga Artan Mullaj “Fodullëku” është një fjalë turke dhe ndoshta një zakon i trashëguar nga pushtetarët osmanë që herët, shndërruar në veçori të liderëve të dobët, të vegjël e meskinë; më shumë se veçori është një ves dhe më shumë ...

Read More »

Betimi i munguar i mësuesit

Nga Ndue Dedaj Vetëm para pak kohësh ndoqëm përmes ekranit betimin e 61 kryetarëve të bashkive, duke nënshkruar betimin e tyre solemnisht para këshilltarëve dhe publikut. Betohet Presidenti i Republikës, kryeparlamentari, kryeministri, ministrat, deputetët, gjykatësit, këshilltarët, oficerët, policët, ushtarët. Nga ...

Read More »