Home / Opinion (page 72)

Opinion

Katastrofa e parashikueshme

Është pranverë dhe përsëri fillon sezoni i refugjatëve. Lajmet dhe pamjet e këtyre ditëve për shpëtimin e refugjatëve në Mesdhe përputhen pikërisht me atë, nga e cila kishin frikë evuopianët vitin e kaluar. Vetëm se numrat rriten vazhdimisht. Nëse në ...

Read More »

Mos e pi helmin, Romeo!

Fadil Lepaja Reflektim për shfaqjen “Romeo dhe Xhulieta” të regjisorit serb Miki Manojloviç, e cila flet për dashurinë e (pa)mundur shqiptaro-serbe! Në ditët e sotme, shumëkush mendon se për dashurinë nuk ia vlen ta pish helmin, ashtu si bëri Romeo dikur. ...

Read More »

Retorika nacionaliste”, arrogancë oligarkike…

Pas deklarimit “arrogant”, tipik oligarkik të Ramës për “bashkimin Kosovë-Shqipëri përmes rrugës klasike/tradicionale” nëse të dy vendet s’do të mund të”bashkoheshin” në BE, kanë arritur reagimet e shpejta nga BE dhe SHBA, të cilat e kanë konsideruar së paku “provokuese” ...

Read More »

Polemika Rama-Vuçiç dhe cektësia e Brukselit

Andrea Stefani Është skolastike, e cekët, madje disi e stisur kritika e butë nga Brukseli për deklaratën e Kryeministrit Edi Rama lidhur me bashkimin kombëtar të shqiptarëve. Një deklaratë e Maja Koçijançiç, zëdhënëse e përfaqësueses së lartë të Komisionit Europian, është ...

Read More »