Home / Bota / Ebola del jashtë kontrollit

Ebola del jashtë kontrollit

ebola-del-jasht-euml-kontrollit_hdOrganizata Botërore e Shëndetësisë deklaron se sëmundja e Ebolës tashmë ka dalë jashtë kontrollit dhe vdekjet po bëhen çdo ditë dhe më të shumta. Për fat të keq, ilaçi për këtë sëmundje akoma nuk është gjetur, ndërkohë që vendi me më shumë të prekur tashmë është Liberia.

Gjithashtu edhe presidentja e organizatës ndërkombëtare Mjekët pa Kufij, Joanne Liu, ka deklaruar se epidemia e Ebolës në Afrikën Perëndimore po përhapet më me shpejtësi nga ç’kanë mundësi punonjësit e ndihmave të përgjigjen.

Çdo ditë ka të vdekur kurse në fytyrat e çdo afrikani lexohet damka e vdekjes. Kjo sëmundje ka përfshirë vatra familjare, ku fëmijët lihen të vdesin në dhoma më vete, nga frika se epidemia do të prekë edhe anëtarët e tjerë.

Leave a Reply

%d bloggers like this: