Home / Politika / LSI, partia me të ardhurat më të mëdha për 2016

LSI, partia me të ardhurat më të mëdha për 2016

Në një postim të vetin në rrjetet sociale, studiuesi i partive politike, Afrim Krasniqi na jep një panoramë të të ardhurave legale, të deklaruara të partive politike.

“Partia më me shumë të ardhura gjatë 2016 është LSI, dhe jo dy partitë e mëdha, PS e PD.

Të ardhurat e LSI janë rreth 1 milion (të reja) më shumë se PS dhe rreth 30 milion (të reja) më shumë se PD…

Partitë në qeveri, për shkak të aseteve e përfitimeve informale të pushtetit, kanë gjithnjë më shumë të ardhura sesa partitë në opozitë.

Partitë e modelit klientelist kanë strukturë funksionale financimi sipas vendit të punës që kanë marrë anëtarët dhe sipas hierarkisë në vendet e punës”, shkruan Krasniqi.

Leave a Reply

%d bloggers like this: