Home / Rajoni / Maqedonia / Maqedonia kthen ligjin për gjuhën shqipe, ja kur pritet të miratohet

Maqedonia kthen ligjin për gjuhën shqipe, ja kur pritet të miratohet

Qeveria e Republikës së Maqedonisë në seancën e 18-të ka hapur debatin për miratimin e Projekt- ligjit për përdorimin e gjuhëve.

“Në diskutimin e parë, është theksuar se është i nevojshëm koordinimi i mëtejshëm, me qëllim për të arritur mënyrën e zbatimit të zgjidhjes së ligjit për përdorimin e gjuhëve, gjegjësisht të vërtetojnë kompetencat të cilët dalin nga ligji, duke u bazuar në dy organet të cilët janë formuar: Agjencia për pranimin e gjuhëve, si dhe Inspektoriati për përdorimin e gjuhëve”, thuhet në njoftimin per shtyp te qeverise.

Ligji për përdorimin e gjuhëve, pritet të miratohet para zgjedhjeve lokale, duke u bazuar në deklaratat e kryeministrit Zoran Zaev dhe zv.kryeministrit Bujar Osmani.

Leave a Reply

%d bloggers like this: