Home / Politika / Taulant Balla: Opozita prej 2 vitesh udhëhiqet nga frika e reformës në drejtësi

Taulant Balla: Opozita prej 2 vitesh udhëhiqet nga frika e reformës në drejtësi

Ndërkohë Taulant Balla, teksa u referua seancës së fundit në Kuvend u shpreh se opozita ofron një vizion dhune që nuk ka asgjë të përbashkët me Europën ku duam të bëhemi pjesë.

“Sot kuvendi fillon sesionin e dytë të legjislaturës, por seanca përmbyllëse e vitit të kaluar ishte shfaqja më e turpshme antiparlamentarizmit faturën për të cilën më lejoni t’ua them, opozita ja la faturën për të paguar popullit shqiptar. Kjo nuk është hera e parë që me veprimet e saj, ajo që ka për detyrë të ofrojë një vizion të ndryshëm nga të bërit shtet, ofron një vizion dhune që nuk ka asgjë të përbashkët me Europën ku duam të bëhemi pjesë. Shqipëria është sot më afër se kurrë çeljes së negociatave çka do të bënte një hap epokal në historinë e Shqipërisë. Nuk e meriton aspak as baltën, as tymin, as dëshpërimin e kësaj opozite që prej dy vitesh udhëhiqet nga frika nga reforma në drejtësi. Të gjithë e mbajmë mend sesi në datë 18 dhjetor në mënyrë të kordinuar brenda dhe jashtë opozita u orvat të bllokonte me pahir këtë reformë në momentin shumë ligjor të caktimit të prokurorit të përgjithshëm të përkohshëm. Pse SHBA dhe BE mbështetën procesin, pse ishin të parët që reaguan duke mbështetur vendimmarrjen e Kuvendit menjëherë atë ditë? Pse përgëzuan Kuvendin për ecjen përpara të procesit të reformës në drejtësi, ndërsa kushdo tjetër syresh këtu që njihet për arsyet kuptimplota që ka për t’iu kundërvënë reformës në drejtësi nuk përdor mekanizmat kushtetues”, tha Taulant Balla.

Leave a Reply

%d bloggers like this: