Home / Kosova / Pse duhet Kosova ta miratojë nesër demarkacionin?

Pse duhet Kosova ta miratojë nesër demarkacionin?

“Ju lutem, na ndihmoni ju neve, që edhe ne të ju ndihmojmë juve” kjo ishte fjalia përmbyllëse e shefes së BE’së në Kosovë, Natalia Apsotolova, në konferencën e mbajtur sot, pas takimit me kryeparlamentarin Kadri Veseli, drejtuar politikanëve të vendit. Edhe njëherë, si çdo herë tjetër, kjo zyrtare e lartë e BE’së e bëri të qartë se sa është i rëndësishëm ratifikimi i Demarkacionit me Malin e Zi në seancën e ditës së nesërme.

Shefja e BE’së i ftoi sot politikanët e vendit që të mendojnë për të rinjtë dhe të ardhmen e Kosovës. Kur tha kështu, aludoi te seanca e nesërme. E bëri të qartë se nëse nesër ndodh ratifikimi, Kosova është shumë afër liberalizimit. Kjo mundësi siç u shpreh Apostolova, krijon vende të reja pune, u hap mundësi studentëve e bizneseve.

“Është shume e rëndësishme, se ratifikimi i saj na afron ma shume ne liberalizimin e vizave, Kosova duhet ta vazhdojë luftimin e korrupsionit dhe krimit të organizuar d.m.th duhet ende përpjekje, por ratifikimi i demarkacionit na afron sa me afër heqjes së vizave.

Deputetët duhet të mendojnë për qytetaret dhe të ardhmen e Kosovës ne BE, liberalizmi u hap mundësi studentëve, bizneseve, krijimit të vendeve të reja të punës dhe zhvillimit ekonomik

Ajo kujtoi edhe vizitën e nivelit të lartë të komisionierit Johanes Hahn, presidentin e Komisionit Evropian, Jean-Claude Juncker, dhe asaj të Federica Mohgerinit në Kosovë. Tha se vizita e nesërme është një mundësi tejet e mirë për përfaqësimin gjithëpërfshirës në Kuvend dhe mbështetjen e Kosovës drejt integrimit në BE.

Leave a Reply

%d bloggers like this: