Home / Politika / Marrëveshja Shqipëri-Greqi, Rama: Do mbyllet me një pakt të ri

Marrëveshja Shqipëri-Greqi, Rama: Do mbyllet me një pakt të ri

Rama foli edhe për marrëveshjen e Prespës mes Greqisë dhe Maqedonisë, duke vlerësuar këto arritje për emrin e ri të Maqedonisë.

‘Është një periudhë që duhet të vlerësojmë arritje dhe kryesisht marrëveshjen mes Greqisë dhe Maqedonisë së Veriut , në saj të udhëheqjes së guximshme të Tsipras dhe Zaev, të cilët morën pjesën e rrezikut për të konfirmuar diçka që nuk ishte asaj e lehtë, por ata gjithashtu treguan se ka zgjidhje nëse ka vullnet”, tha Rama.

Sa i përket Samitit të Londrës me vendet e Ballkanit Perëndimor, Rama u shpreh se ndikon që vendet të qëndrojnë të bashkuara, por në një kohë jo të mirë për Bashkim Europian.

“Është një proces i rëndësishëm, i cili filloi 5 vite më parë dhe po vazhdon me një ritën të kënaqshëm. Këto takime ndihmojnë në masën më të madhe për të na mbajtur të bashkuar dhe të lëvizim së bashku. Sigurisht, kjo po ndodh në një kohë kur gjërat në Europë nuk janë duke shkuar mirë, kështu që duket si një mallkim për Ballkanin. Ne po përmirësohemi, Europa po shkon në drejtimin e kundërt”, tha Rama.

Leave a Reply

%d bloggers like this: