Home / Bota / Trump: Do të vendosim një taksë prej 25% për çdo makinë që vjen nga BE-ja

Trump: Do të vendosim një taksë prej 25% për çdo makinë që vjen nga BE-ja

Do të vendosim një taksë prej 25% për çdo makinë që vjen në Shtetet e Bashkuara të Amerikës nga Bashkimi Europian, deklaroi presidenti amerikan, Donald Trump gjatë një takimi në West Virginia, sipas CNBC online.

“Për çdo makinë që vjen në Shtetet e Bashkuara të Amerikës nga Bashkimi Europian do të vendosim një taksë prej 25%”, tha Trump.

Deklarata e Trump vjen pak orë pas një interviste të sekretarit amerikan të Tregtisë, Wilbur Ross, në “Wall Street Journal” mbi tarifat e makinave, që janë duke u negociuar me Komisionin Europian, Kanadanë dhe Meksikën.

Në korrik, Trump dhe presidenti i KE-së, Jean-Claude Juncker kishin rënë dakord për ngrirjen e tarifave mbi makinat.

Leave a Reply

%d bloggers like this: