Home / Rajoni / Maqedonia / Precedenti Gruesvski: Deskoska sqaron procesin e ekstradimit

Precedenti Gruesvski: Deskoska sqaron procesin e ekstradimit

Deskoska udhëzoi gazetarët që të lexojnë ligjet hungareze.

Sipas saj Hungaria ka një ligj të ri që ka të bëj me azilin dhe i cili është shumë restriktiv dhe jep mundësin edhe të tërheqjes së vendimit për azil.

“Qeveria do të sjell vendim që të dorëzoj kërkesë për tërheqjen e azilit, për shkaqe që nëse vendimi është marrë në bazë të fakteve të cilat nuk janë ashtu siç duhet të jenë, shteti ka të drejtë ta tërheq vendimin për azil, gjegjësisht ta anuloj. Gjithashtu duke parë ligjin hungarez, do të shihni se ata që kërkojnë azil, në rast se njëkohësisht nuk marrin nënshtetësi apo vendqëndrim të përhershëm, vendimi i tyre për azil shqyrtohet në çdo tre vjet. Do të thotë, në rast se Gruevski nuk merre shtetësinë, atëherë edhe në rast se nuk merret parasysh kërkesa e Qeverisë, vendimi i tij do të shqyrtohet në çdo tre vite”, deklaroi Renata Deskoska, ministre e Drejtësisë.

Leave a Reply

%d bloggers like this: