Home / Bota / Italia shton asetet për shitje, për të ulur deficitin në buxhet

Italia shton asetet për shitje, për të ulur deficitin në buxhet

Në dokumentin e saj aktual të buxhetit, qeveria “ka bërë disa ndryshime, përfshirë parashikimet për shitjet e mundshme të aseteve në mënyrë që të ruajë dhe të japë një lloj garancie për një rënie të borxhit”, tha Tria.

Qeveria italiane miratoi një buxhet ekspansiv për vitin 2019, që shihte rritje të deficitit deri në 2.6 %, gjë që u kundërshtua ashpër nga Komisioni Europian, që ka kërcënuar se do të marrë masa disiplinore ndaj Romës, nëse nuk korrigjohen shifrat e buxhetit.

Leave a Reply

%d bloggers like this: