Home / Politika / 105 vota pro/ Kuvendi voton Elsa Toskën dhe Fiona Papajorgjin si anëtare të Gjykatës Kushtetuese

105 vota pro/ Kuvendi voton Elsa Toskën dhe Fiona Papajorgjin si anëtare të Gjykatës Kushtetuese

Kuvendi votoi sot me 105 vota pro Elsa Toskën dhe Fiona Papajorgjin si anëtare të Gjykatës Kushtetuese.

Kryetari i Kuvendit, Gramoz Ruçi sqaroi se, Këshilli i Legjislacionit e ka konsideruar kushtetuese procedurën e ndjekur, ndaj edhe vijoi me procesin e votimit.

“Për transparencë sot jemi në seancë që e kemi zhvendosur nga e enjtja, në të hënë, kjo për të plotësuar afatin 30-ditor që detyron Kuvendin të shprehet lidhur me kandidaturat që KED i ka çuar Kuvendit. Deputetët janë vënë në dijeni të qëndrimit të Presidentit, lidhur me këtë i jap drejtuar KED-së, e cila i është përgjigjur kërkesës me arsyetimet përkatëse, dhe konkludon se kandidatja e parë automatikisht është e zgjedhur anëtare. Duke pasur parasysh që kishte vlerësime politike dhe proceduriale i jam drejtuar këshillit legjislacionit që është i vetmi mekanizëm që ka Kuvendi, që jep mendimin për kushtetutshmërinë. Këshilli ka konkluduar se duke parë propozimet e KED etj., dhe procedurën që do të votojmë ka arritur në konkluzionin që është tërësisht kushtetuese”, – tha Ruçi.

“Në listën e KED ishin renditur: Arta Vorpsi, Elsa Toska, Besnik Muçi, ky i fundit i dekretuar nga Presidenti. Nga lista e paraqitur nga KED, Arta Vorpsi rezulton të jetë shpallur emëruar për vendin vakant, pas plotësimit të afatit 30-ditor, dhe në mungesë të ushtrimit të dekretimit, është botuar në fletore zyrtare. Kandidati i tretë gjithashtu i botuar në Fletoren Zyrtare, me dekret të Presidentit”, – tha Ruci.

“105 vota pro. Elsa Toska shpallet fituese për anëtare të Gjykatës Kushtetuese pas votimit të Kuvendit”, u shpreh Kryeparlamentari në përfundim të procesit të votimit.

Kuvendi gjithashtu votoi edhe Fiona Papajorgjin me 105 vota pro si anëtare e Gjykatës Kushtetuese.

Kuvendi miratoi sot projektligjin “Për aderimin e Republikës së Shqipërisë në Komisionin Ndërkombëtar për Eksplorimin Shkencor në Detin Mesdhe”.

Gjithashtu Kuvendi rrëzoi projektligjin “Për faljen e gjobave të vendosura nga Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ndaj operatorëve të biznesit ushqimor”

Në Kuvend u miratua edhe zgjedhja e Pranvera Strakoshës në postin e Komisionerit për Mbikëqyrjen e Shërbimit Civil.

Kuvend miratoi edhe kalendarin 3-javor të punimeve të Kuvendit për periudhën 25 nëntor – 13 dhjetor 2019.

Kuvendi miratoi edhe kalendarin e veçantë të shqyrtimit të projektligjit të buxhetit dhe të projektligjeve financiare që kanë lidhje me të.

Kuvendi miratoi edhe projektligjin “Për aderimin e Republikës së Shqipërisë në Konventën Ndërkombëtare për Luftën Kundër Falsifikimit të Monedhës”.

Leave a Reply

%d bloggers like this: