Home / Bota / Ekspertët kinezë ndajnë përvojat me homologët nga 18 vende europiane

Ekspertët kinezë ndajnë përvojat me homologët nga 18 vende europiane

Ekspërtët kinezë i njohën homologët europianë me karakteristikat epidemiologjike të virusit, strategjitë e parandalimit e të kontrollit të Kinës, diagnostikimin dhe trajtimin klinik të sëmundjes etj., duke iu përgjigjur mbi 80 pyetjeve. Pjesëmarrësit e vendeve të tjera shprehën vlerësim dhe falënderim, duke propozuar shkëmbime të mëtejshme dhe bashkëpunim të gjerë ndërkombëtar në studimin, parandalimin e kontrollin, prodhimin e vaksinave, materialet mjekësore etj.

Deri tani, pala kineze ka organizuar disa videokonferenca të tilla me institucione të ndryshme europiane dhe javën e kaluar, ndau informacionet përkatëse me vendet e Europës Qendrore e Lindore. Pas konferencës së të enjtes, Kina ka krijuar kontakte të tilla me pothuajse të gjitha vendet europiane.

Leave a Reply

%d bloggers like this: