Home / Politika / Meta: Të kërkohet ndihmë nga Italia. Të ecet më shpejt me aplikimin me plazmë hiperimune tek pacientët me COVID-19

Meta: Të kërkohet ndihmë nga Italia. Të ecet më shpejt me aplikimin me plazmë hiperimune tek pacientët me COVID-19

Presidenti Ilir Meta ka bërë një reagim lidhur me terapinë me plazmë kundër covid-19. Ai shprehet pro kësaj terapie ndërsa shkruan se “inkurajoj të ecet sa më shpejt me këtë terapi, duke siguruar së pari të gjitha aparaturat që bëjnë të mundur aplikimin e saj”.

Postimi i Metës

Nisur nga informacionet përgjithësisht pozitive lidhur me terapinë me plazmë hiperimune (konvaleshente) dhe për shkak se aplikimi i saj ka rezultuar mjaft i dobishëm për pacientët me COVID-19, inkurajoj të ecet sa më shpejt me këtë terapi, duke siguruar së pari të gjitha aparaturat që bëjnë të mundur aplikimin e saj.

Në këtë situatë, është shumë e rëndësishme të kërkohet ndihmë nga Italia për asistimin me specialistë, si një vend me eksperiencë të spikatur për vënien në zbatim të këtij protokolli.

Kjo do të mundësonte jo vetëm një aplikim të sukseshëm dhe zbatim strikt dhe shkencor të këtij protokolli, por dhe do evitonte çdo lloj pasaktësie e pasigurie, që mund të verifikohet në praktikë.

Leave a Reply

%d bloggers like this: