Home / Bota / Kamala Harris betohet si zëvendëspresidente e SHBA-së, e para grua në histori

Kamala Harris betohet si zëvendëspresidente e SHBA-së, e para grua në histori

Kamala Harris ka bërë betimin e saj. Harris është bërë kështu zyrtarisht gruaja e parë dhe gruaja e parë më ngjyrë që merr detyrën si zv. Presidente e SHBA. Ajo ndjek 48 burra që kanë mbajtur postin e nënkryetarit para saj.

Ajo u asistua në betim nga gjyqtarja e Gjykatës së Lartë Sonia Sotomayor.

Burri i Harrisit, Doug Emhoff, mbajti Biblën ndërsa ajo bëri betimin para syve të Joe Bide.

“Ndërsa unë mund të jem gruaja e parë në këtë zyrë”, u zotua Harris në fjalimin e fitores së nëntorit, “Unë nuk do të jem e fundit, sepse çdo vajzë e vogël që shikon sonte sheh se ky është vendi i mundësive”.

Leave a Reply

%d bloggers like this: