Home / Arte / Ekspozita (page 10)

Ekspozita

Jeta tjetër përtej një filmi

Ka një film tjetër përtej filmit, dhe ai është pjesa që xhirimeve. “Tri akte në aksion” quhet ekspozita fotografike e hapur dje në “Tulla”, e cila prezantonte fotografi nga sheshet e xhirimeve të 24 filmave shqiptarë dhe fragmenteve të aktorëve ...

Read More »

Ballkani në pasqyra

Çdo mendonte Jozef Broz Tito nëse do të shihte reflektimin e tij në pasqyrat që kanë mbuluar hapësirën në hyrje të bunkerit? Si do të ngjante kostumi i tij ku reflektimi do të ngjiste në të fjalë lufte…Lufta tashmë i ...

Read More »

Artisti italian, në Muzeun Historik Kombëtar

Artisti i njohur italian, Giovanni Bonardi ka hapur dje në Muzeun Historik Kombëtar ekspozitën “Shenjat e ngjyrave”. Ekspozita përmban piktura dhe skulptura që tregojnë prirjen e Bonardit, drejt një arti që tenton të rrëfejë histori. Ajo çfarë i dallon pikturat ...

Read More »

Piktori i udhëtimeve të gjata

Hapet sot në Galerinë FAB ekspozita personale e piktorit italian Rosario Mele Një prej emrave më të njohur të artit italian, piktori Rosario Mele, do të hapë sot në mbrëmje një ekspozitë personale në Galerinë FAB. Me një jetë në ...

Read More »

Kërkohet “kurator” për “Onufrin”

Konkursi Pas debatesh mes ministrisë dhe artistëve të rinj të artit bashkëkohor, një nga konkurset më të njohura në këtë gjini do të rikthehet gjatë këtij viti. Përmes një njoftimi Galeria Kombëtare e Arteve njofton vendimin e marrë nga ministria ...

Read More »

Njollat e urta të Eljan Taninit

Ekspozita Ai i quan “Njolla të urta” gjithë shenjat e mbetura diku në një cep të kujtesës. Shenja që i ka rrëmbyer prej saj për t’i shndërruar në imazhe që tregojnë rrugëtimin drejt jetës. Pas poezive, dhe angazhimit të tij ...

Read More »