Bota

Austria do të vendosë taksë të papritur për firmat e energjisë

Austria do të prezantojë një taksë të përkohshme për firmat e energjisë, sipas Ministrisë së Financave të vendit të premten.


Taksa e papritur, e cila vendoset mbi fitime të mëdha të papritura, do të jetë deri në 40% për kompanitë e naftës dhe gazit natyror.

Ai do të zbatohet për fitimet e kompanive të naftës dhe gazit natyror në 2022 dhe 2023, të cilat janë 20% mbi mesataren e viteve midis 2018 dhe 2021.

Shuma e taksës mund të ulet në 33% nëse kompanitë do të bënin investime në energjinë e gjelbër.

Masa është pjesë e një marrëveshjeje në mbarë BE-në që synon të rishpërndajë disa nga fitimet e tepërta të kompanive të energjisë.

Fitimet e firmave të energjisë janë rritur në qiell këtë vit pasi lufta e Rusisë kundër Ukrainës ka rritur çmimet e energjisë.

Zëvendëskancelari austriak Werner Kogler e quajti lëvizjen e fundit të qeverisë si “një dividend lufte”.


“E rëndësishme është që ne po bëjmë një hap drejt një drejtësie më të madhe”, tha ai në një konferencë për shtyp.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button