Politika

Begaj dekreton paketën e plotë të reformës së pagave

Presidenti Bajram Begaj firmosi sot paketën e plotë të reformës së pagave. Presidenca përcolli për mediet ditën e sotme 3 dekretet përkatëse të firmosura sot.

Kuvendi miratoi të enjten e javës së kaluar në seancë plenare ndryshimet në ligjin “Për pagat, shpërblimet dhe strukturat e institucioneve të pavarura kushtetuese dhe të institucioneve të tjera të pavarura, të krijuara me ligj”.

Kuvendi miratoi edhe ndryshimet në ligjin “Për pagat, shpërblimet dhe strukturat e institucioneve të pavarura kushtetuese dhe të institucioneve të tjera të pavarura, të krijuara me ligj”.

Po ashtu, u miratua projektligji “Për kompetencat për caktimin e pagave, trajtimeve të tjera financiare dhe përfitimeve të të punësuarve në institucionet e administratës publike, si dhe të pagës bazë minimale në shkallë vendi””.

Kryeministri Edi Rama gjatë fjalës së tij në Kuvend, ku u diskutuan ligjet e paketës së reformës së pagave tha se, kur kjo mazhorancë ka marrë drejtimin e vendit paga mesatare ishte 259 euro, ndërsa në prillin e vitit që vjen do të shkojë 900 euro.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button