Home / Ekonomia (page 650)

Ekonomia

Mbërrin në Kuvend buxheti faktik 2013

Projektligji për buxhetin faktik 2013, ka mbërritur në Kuvend për shqyrtim pas miratimit nga qeveria në fillim të këtij muaji. Sipas relacionit shoqërues të p/ligjit, gjatë vitit 2013, ritmi i rritjes ekonomike u reduktua edhe më tej duke regjistruar nivelin ...

Read More »

Kushte të reja për licencimin e “exchange”-ve

Regjistri Të regjistrohen dhe të ruhen në një regjistër të posaçëm të gjitha transaksionet e shërbimeve të pagesave. Komisionet Subjekti informon klientin nëpërmjet “Deklaratës për njohjen paraprake me komisionin e aplikuar” Ambienti Kambisti nuk e ushtron veprimtarinë e këmbimit valutor ...

Read More »

Fondi i investimeve u rrit me 29 %

Në gjashtëmujorin e parë të këtij viti fondi i investimeve u rrit me 29 % . Sipas raportit të publikuar nga Autoriteti i Mbikqyrjes Financiare, gjatë periudhës janar-qershor 2014, në tregun e Fondeve të Investimeve ushtruan aktivitetin e tyre dy ...

Read More »

AMF: Primet e sigurimit u rriten 35 %

Të ardhurat nga primet e shkruara bruto të sigurimit për periudhën janar-qershor 2014 arritën rreth 5,316 milionë lekë, ose 34.61% më shumë se në periudhën janar-qershor 2013. Sipas raportit të publikuar nga Autoriteti i Mbikqyrjes Financiare, AMF, gjatë periudhës janar-qershor ...

Read More »