Home / Europa (page 8)

Europa

Bora shkakton kaos në Europë

Stuhi të forta bore dhe erëra të fuqishme kanë shkaktuar kaos në pjesën më të madhe të Europës qendrore e asaj lindore. Transporti është paralizuar e linjat e energjisë elektrike kanë rënë në disa rajone të Republikës Çeke, Austrisë e ...

Read More »

Francë, Macron shpall kandidaturën për president

Emmanuel Macron është angazhuar të implementojë një “revolucion demokratik”, teksa shpalli kandidaturën e tij për president të Francës. Politikani i qendrës tha se sistemi politik i Francës është paralizuar, ndaj dhe ai dëshiron të “çlirojë energjinë e personave të aftë ...

Read More »

Alarmohet Evropa nga salmonela e vezëve polake

Pas vdekjes së 5-vjeçarit në Kroaci, 12 nga 28 vendet e BE-së kanë raportuar helmimin nga salmonela. Përhapja e sëmundjes është raportuar në Holandë, Francë, Gjermani, Belgjikë, Danimarkë, Finlandë, Britani të Madhe, Luksemburg, Suedi, Norvegji dhe Poloni. Të gjitha këto ...

Read More »