Home / Arte / Film (page 6)

Film

Shqipëria, pa një muze filmi

Çfarë ka mbetur sot nga më shumë se gjysmëshekulli prodhim kinematografik në ish-gjigantin e filmit Kinostudio…? Pse nuk ka ende një muze për të ruajtur dhe për të ekspozuar ecurinë e kinemasë shqiptare… Kujtim Gjonaj: Krijimi nën propagandë ka ndikuar ...

Read More »

Një rrëfim për Albën

Artisti kosovar, Alban Muja, prezantoi dje dy filma në “Tulla Center” Në vitin 1977, dy nga emrat më të njohur të artit europian, Marina Abramoviç dhe Ulay, që në atë kohë po jetonin dhe një histori dashurie, mbërritën në Kosovë. ...

Read More »