Home / Bota (page 58)

Bota

Çfarë fshihet prapa aferës Khashoggi?

Kush ishte vërtet gazetari saudit i vrarë në Turqi. Çfarë do të ndryshojë në ekuilibrat ndërkombëtarë dhe çfarë do të qëndrojë njëlloj. Më 28 shtator, gazetari saudit me banim në Shtetet e Bashkuara Jamal Khashoggi ka hyrë në Konsullatën e ...

Read More »

Schäuble angazhohet për integrim

Presidenti i Bundestagut gjerman, Wolfgang Schäuble angazhohet për intensifikimin e përpjekjeve për integrimin e të huajve. Dëbimet janë më të rënda ndërsa kërkesat për dëbimin e refugjatëve të pabaza. “Ne duhet të jemi të qartë, sepse është shumë vështirë të ...

Read More »

BE dhe OKB duan një rend global multilateral

BE dhe OKB ndajnë të njëjtat shqetësime për multilateralizmin dhe rendin global. Aktualisht multilateralizmi e një rend botëror i bazuar tek rendi e ligji shihen si sfida globale. Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara António Guterres ka filluar iniciativën ...

Read More »