Home / Arte (page 10)

Arte

Vijnë në shqip poezitë e Pasolini-t

“Skandal, skandal, skandal. Nuk ishte vetëm çështje zakonesh seksuale: Pasolini-t i pëlqente të shkelte mbi konformizmin mbytës të një borgjezie që ndoshta kishte mbetur më e vogla në Europë… Megjithatë, mjerë ata që duan ta mpakin thjesht në një trubadur ...

Read More »

Apolloni boton eseistik “Mesjeta ime”

“Mesjeta ime” mund të cilësohet si autobiografi narrative-eseistike, ku ka shumë dëshpërim, shumë marrëzi, shumë maska dhe shumë pikëllim. Doli nga shtypi libri me ese autobiografike “Mesjeta ime” i autorit Ag Apolloni. Titulli i librit i referohet moshës së autorit, ...

Read More »