Home / Arte (page 120)

Arte

Stamati: Muzetë lokalë, në gjendje skandaloze

Specialisti restaurues, Frederik Stamati, pas një ekspedite vlerëson skandaloze gjendjen fizike dhe kushtet klimaterike të muzeve në Gjirokastër Specialisti i njohur si restaurues, konservues dhe kërkues shkencor i objekteve të trashëgimisë kulturore material, prof. as. dr. Frederik Stamati, pas një ...

Read More »

De Rada “kthehet” në atdhe

Botohet kolana e plotë e veprës së një prej figurave më të njohura të letërsisë arbëreshe, Jeronim de Rada “… Dëgjohet një kambanë. Është kambana e Kishës së Shën Adrianit, në Shën Mitër. Duke u kthyer, njëri prej miqve të ...

Read More »

Çelet Panairi i 17-të i Librit

Prej orës 09:00 të së mërkurës në Tiranë ka hapur dyert Panairi i 17-të i Librit “Tirana 2014”. Në stendat e vendosura në Pallatin e Kongreseve paraqiten me botimet e tyre të autorëve shqiptarë dhe të huaj rreth 100 shtëpi ...

Read More »

Dokumentari “Rrëfimi i një Kishe Martire”

Në Shkodër u promovua dokumentari “Rrëfimi i një Kishe Martire”, kushtuar persekutimit dhe qëndresës se besimit katolik në Shqipëri. Dokumentari është realizuar nga “Komisioni Drejtësi dhe Paqe” si pjesë e veprimtarive që i bëjnë jehonë vizitës që zhvilloi në Shqipëri, ...

Read More »

Historia e Kristës, trondit TIFF

Drama e femrave në Lindjen e Mesme vjen në filmin “9 vjeç shtatzënë”, i cili u shfaq dje në skenën e Tirana Film Festival “Dhembja nuk do të mbarojë asnjëherë… do të jetë gjithmonë aty…” Me sytë e përlotur nga ...

Read More »

“Café Montparnasse”

“Café Montparnasse” që të kujton kafen e njohur të shkrimtarëve francezë, do të mbajë emrin stenda e ambasadës franceze në Panairin e 17 të Librit. Aktivitete kryesore të kësaj stende do të lidhen me përkujtimin e 100-vjetorit të fillimit të ...

Read More »