Home / Arte (page 138)

Arte

Atlas për mineralet e Trepçës

Pasuritë minerale të Trepçës më në fund do jenë të shfaqura në një projekt shkencor të punuar nga autorët prof.dr. Bedri Durmishaj, prof.asc.dr. Sylejman Hyseni, si dhe Mr.sc. Ferat Shala. Në promovimin e atlasit të parë mineralogjik në gjuhën shqipe ...

Read More »

Teknologjia dhe Media shprehur me art

Komunikimi më nuk ka kufij. Ky fakt dëshmohet në forma të ndryshme të komunikimit ndërnjerëzor, ndoshta duke u varur nga teknologjia media apo edhe informacioni i sjellë në forma të ndryshme. Edhe artistët e thonë këtë në formën e tyre, ...

Read More »

Tufa fitoi çmimin ‘Rexhai Surroi’

Për herë të tretë çmimin letrar “Rexhai Surroi” e merr një shkrimtar jashtë kufijve të Kosovës. Laureat i sivjetmë i këtij çmimi është shpallur shkrimtari nga Shqipëria, Agron Tufa, me romanin e tij “Tenxherja”. Në një ceremoni të organizuar në hotelin ...

Read More »

Identiteti lakuriq, sipas Xhovalin Delisë

Ndërsa procesi i globalizimit tenton të gllabërojë ç’të mundë, të “sheshojë” kultura, tema që diskutohet më së shumti e me të madh është ajo e identitetit. Ç’është identiteti, si manifestohet ai tek një njeriu…? Artisti Xhovalin Delia, i cili zhvillon ...

Read More »

The Script i duan performancat live

Grupi nga Dublini, “The Script” ka zbuluar se atyre nuk u intereson se sa i madh është koncerti, pasi që ata janë të kënaqur kur njerëzit duan t’i dëgjojnë duke performuar. Sipas bateristit të grupit, Glen Power, “The Script” mund të ...

Read More »